VIXX

VIXX

Tuesday, 31 December 2013

Good Bye 2013,Hello 2014





Olla & Assalammualaikum...

Lamo den x hapdate kat blog ni.Biase la.dh name pon pemalas so,x boleh nk mengharap sgt la.Btw,x lame lagi akan menjelang TWO-OH-ONE FOUR!(2014).Well,x sangka saya akan jadi bdk2 FORM 2.Time flew so fast.(entah btol ke x.)Rase mcm sblom ni jadi 12,skrg jadi 13 and x lame lagi akan jadi 
F-O-R-T-E-EN!
Sgt sekejap mase berlalu.. :'(
Well,for me 2013 x la best sgt tp saye jumpe ramai org.Thn ni best la jgk sebab saye dpt the best birthday gift from my family.=).Thn ni saye berubah sgt2.Agak2 2014 nanti saye berubah lagi x??Hmm...arap2 berubah menjadi seorang yg lebih baik and jadi lebih friendly.Saye dh ade azam tp azam 2013 pon ade yg x tercapai,inikan pula azam 2014.agak2 azam 2015 pon mesti x tercapai..Saye memang seorang yg x bersemangat tinggi utk mencapai sesuatu.Hmm..kene ubah my personality.Azam 2014 ialah..:-

1)Lebih banyak bercakap di skola.(saye memang seorang yg pendiam.:p)

2)Nk belajar bersungguh-sungguh

3)Jadi seorang yg lebih berfikiran positif.

Tu je la.btw,lg 10 minit nk TWO-OH-ONE-FOUR!*scream*.
Tp sebenarnye x jerit pon.Hehe...Saye rase next year saye x aktif blog dh kot.tp mungkin skit je la sebabnye,saye malas sgt2.Tp x pe nanti saye akan rajinkan diri utk tulis di blog.Btw,dh 1 thn lebih saye ade Blog!WooHoo!Haha...padahal blog ni buat oleh saye pade 9 Oktober two-oh-one-two!
Dh la.saye stop dulu ye.Dh x tau nk sambong ape.Btw,TWO-OH-ONE-THREE IS DAEBAK!Which mean 2013 is the best!So,I think 2014 must be the tougher year.Ye la nk kene aktif dlm kokurikulum and sports.Kalau x aktif x boleh la nk dpt markah for PBS.=(
Dh la.Assalammualaikum.Selamat Tahun Baru to all my readers!



Tuesday, 10 September 2013

12 Golongan.



                                         


ASSALAMUALAIKUM & OLLA!

Dh lame dh x tulis ape2 kat blog ni.Rase malas yg amat.Tp ari ni baru ade mood nk tulis.By the way,korang penah dgr ttg 12 GOLONGAN DI PADANG MAHSYAR?Semalam,ustazah saya baru je ckp ttg ni kat kelas.Bile dgr golongan2 ni,saya rase mcm scary.Serious scary gile bile ustazah ckp ttg tu.Nk tau ke ttg 12 Golongan tu?Ni die:


Golongan PERTAMA- Manusia dibangunkan tanpa tangan dan kaki
Sebab:Mereka di dunia suka menyakiti hati jirannya

Golongan KEDUA - Manusia dibangunkan dengan berwajah khinzir hitam
Sebab:Mereka di dunia melalaikan solat atau bersolat
tetapi masih melakukan kemungkaran

Golongan KETIGA - Manusia dibangunkan dengan perut seperti gunung
dan dipenuhi dengan ular dan kala jengking
Sebab:Mereka di dunia enggan mengeluarkan zakat

Golongan KEEMPAT -Manusia dibangunkan dengan mengalir darah dari mulutnya
Sebab:Mereka di dunia berdusta dalam berjual beli

Golongan KELIMA - Manusia dibangunkan seperti angin yang bertiup berbau sangat busuk
Sebab:Mereka di dunia menyembunyikan kederhakaan atau
maksiat kerana takut dilihat manusia dan mereka tidak takut
kepada Allah

Golongan KEENAM- Manusia yang 
 dibangunkan dengan tenggorok dan tengkoknya putus
Sebab:Mereka di dunia menjadi saksi palsu, mengadakan
cerita yang tidak berlaku menyebabkan orang teraniaya(menipu orang lain).

Golongan KETUJUH - Manusia
 dibangunkan  tanpa lidah dan keluar darah dari mulutnya
Sebab:Mereka di dunia enggan memberi kesaksian atau
menyembunyikan sesuatu kemungkaran menyebabkan
hukuman tidak dapat dijalankan

Golongan KELAPAN - Manusia
 dibangunkan dengan  berjalan terbalik (kaki ke kepala)
Sebab:manusia yang melacurkan diri atau berzina tanpa
bertaubat

Golongan KESEMBILAN - Manusia dibangunkan dengan wajah yang hitam dan matanya 
 berwarna biru  serta perutnya berapi
Sebab: Mereka di dunia memakan harta anak yatim

Golongan KESEPULUH- Manusia 
 dibangunkan dengan bertubuh
 yang penuh dengan lepera dan belak
(sejenis penyakit kulit yang amat gatal)
Sebab:Mereka di dunia menderhaka kepada ibu bapanya

Golongan KESEBELAS - Manusia yang 
 dibangunkan dengan buta matanya,
 giginya seperti tanduk,bibir melebar hingga ke dada, 
lidah terjulur sampai  ke perut dan keluar kotoran
 yang sangat jijik
Sebab:Mereka di dunia suka minum arak

Golongan KEDUABELASManusia yang 
 dibangunkan dengan wajah yang berseri dan bercahaya
 bagaikan bulan purnama
Merekalah golongan beriman dan beramal soleh.
Sebab:Mereka di dunia sentiasa beramal soleh,taat perintah Allah dan rajin beribadah

Tu lah 12 golongan di padang Mahsyar.Scary,kan?Cume yg kedua belas je x scary.Harap kite semua tergolong dlm golongan kedua belas.Aamiin.
Yang ni saya cari dlm Internet dan ade yg saya tambah2 sikit.

Kalau ade tersilap kata,harap dpt maafkan saya,ye.So,sampai sini je la dulu.Tunggu akhir tahun baru boleh tulis yang baru.



Friday, 12 April 2013

Everything is new!! 3 school in 1 year!!Hebat x??Haha....




                                 


Assalammualaikum and Olla!

Nurul Izzati Bt Azhar!! Ni post untuk kau.Haha...saje je tulis name Izzati dulu supaya nanti bile die bace post ni,ade pasal die.Tp bukan skrg la.Nanti.At the end of this post.Haha...Well,dh bace tajuk entry ni??Dh??Good.And ape kene mengene plak ngan gambar kat atas tu??Erm....ok2.Actually,korang mesti dh tau yg saya dh pindah from Kinrara to Bandar Baru Bangi.Yg x tau lagi x pe.Korang mesti dh tau kan??Ok2.Sepatutnye die tulis'hello NEW friend!'.Haha...Saya dah pindah pada 31.03.2013 hari Ahad..And ari Isnin tu masuk skola baru iaitu SMK Jalan Tiga.Same school with my cousin.Mase nk pegi skola ari pertama tu,dh rase takot dh.Ye la.Jumpa org baru mane x takot kan.Let me start the story.(English saya ni hancor ye.So,paham2 je la.Hehe...).Sebelom tu,nk mintak maaf sebab dh lame x post ape2 kat blog ni.Huhu..biase la org pemalas kan.Hehe...

First day at SMK Jalan Tiga 

Pegi skola ngan jalan kaki.Umah ngan skola tu dekat je.X jaoh sgt.Jalan,jalan and jalan.Haha...Then,sampailah ke destinasi yg hendak dituju.Haha...first, cari pejabat dulu and naik tangga.Haha...Duduk kat pejabat jap.Haha...berpeloh eden.Haha...Pastu,ade satu cikgu tu suruh ikut die pegi bilik guru atau kat sane die tulis 'Pejabat Guru'.Masok2 je dh jumpa guru kelas.Cikgu tu ckp saya dlm kelas 1 Amanah tp mak saya ckp nk masokkan saya dlm kelas KAA.So,cikgu tu bincang2 and saya dimasokkan ke kelas 1 Jujur.Mase masok kelas tu,x de cikgu and nasib baik ade tempat kosong.So,budak2 perempuan sume dh tanye name sape,nape pindah sini dan mcm2 lagi.Diorang memang friendly la.Then,tetibe ramai org bangon klua dari kelas.Saya mcm pelikla.Ape mende la yg diorang nk wat ni??.Then,saya pandang kiri nampak cousin saya.Saya lambai la kat die.Tetibe ade cikgu dtg cari saya.Rupa-rupanye die nk kasi kertas peksa mcm tu utk test layak x saya untuk masok kelas 1 Jujur tu.Pastu,saya pon jwbla.Ade susah ade senang sebab ade yg saya masih ingat dan ade yg lupe2 sikit.(sebenarnye,bukan sikit tp banyak sgt yg x ingat)>_<.Pastu,baru jumpa cousin saya.Saya pon ikut je la die pegi mane2.Die pon kenalkan saya ngan kwn2 die.Saya pon mcm senyum la kalau diaorg senyum kat saya.Saya senyap je la sebab saya x de la rapat sgt ngan cousin saya tu.Jarang jumpa.Kat kampong pon dh x balik dh sebab nenek kat sini.So,time solat tu tetibe cousin saya menghilang.Saye pon mcm malas dh nk cari tros solat sorang2.Pastu,blaja mcm biase.Tp x perasan plak dlm kelas tu ade sorang lagi budak baru selain saya.Maksudnye 2 murid baru dlm kelas 1 Jujur.Waktu rehat plak nk beli lencane.Nk mkn tp x selesa.So,beli air je la.Kantin die pisahkan kantin lelaki ngan kantin perempuan.Tu yg best tu.Haha....Tp time tu memang rindu kat budak2 kelas saya dulu.Pastu,blaja2 ade Bahasa Arab plak.Kat skola saya dulu mane ade bahasa arab.Saya penah masok skola agama je la.Tu pon dh x brp nk ingat sgt.Ustaz tu mcm sporting la jgk.Then,sebelom balik tu cousin saya ckp esok(Selasa) kene dtg pkol 11.50 pg pastu die ckp nk dtg umah saya pkol 11.Saya pon mcm ok je la.Balik tu jln kaki la sebab dh dtg ngan jalan kaki balik mesti jln kaki.


Tu first day punye story.

Hari2 seterusnye sampai hari Khamis ...  

Selasa 
Mak saya ckp x yah lah pegi pkol 11.50 pg tu sebab saya masih x konfem saya ni layak x masok kelas 1 Jujur.Then,pkol 11.00 pg mcm tu,cousin saya dh dtg umah ngan kwn die.Mak saya suruhlah diorang masok.Saya dh naik atas dh time tu.Haha...Pastu,mak saya suruh saya turun.Mak  saya ckp la yg saya x pegi pkol 11.50 pg tu sebab x konfem same ade saya kelas 1 Jujur ke x.Tp cousin saya ckp pegi je.Then,saya pon redi2 la nk pegi.Pagi tu ade kelas Bahasa Arab dan ade PBS Bahasa Arab!!!Saya mane la tau sebab saya x blaja lagi.Thn lps punye saya dh lupe.Ape2 pon hentam je la.Then,solat and rehat ngan Nusrah(budak baru jgk).Ade ujian ape ntah tp saya dh wat dh kat SMK 3.Erm...still rindu ngan kwn2 kat SMK 3.

Rabu 

Cousin dtg lagi.Tp saya dh redi dh time tu.Tros klua and jalan pegi skola.Hehe...pg tu kelas Sivik plak.Selamat bukan Bahasa Arab PBS.Haha....Rehat  ngan kwn2 cousin saya sebab cousin saya ade bola baling.Solat sorang2.(saya memang suke duduk sorang2)

Khamis 

Dpt berita mengejutkan dari Mak saya.Saya akan bertukar skola minggu dpn.Next week skola ngan mak saya.Baru 4 ari kat sini dh pindah dh.Bagitau cousin saya yg saya nk pindah dh.Die pon mcm terkejut sebab baru 4 hari saya kat SMK Jalan Tiga.Erm...rehat dan solat sorang2.

Jumaat 

Yahoo!ari ni cuti sebab saya dh diluluskan masok dlm skola mak saya.So,nasib baik x buat banyak sgt PBS kalau x kene kutip dari cikgu ke cikgu mcm kat SMK 3 dulu.Penat tau x??Haha...


Itu utk minggu pertama dan terakhir saya kat SMK Jalan Tiga.

So,let's talk about my another new school.Haha...

Isnin  

Daftar masok ke SMK Bandar Seri Putra.Jaoh la jgk dari umah saya.My mother work as a teacher at SMK Bandar Seri Putra.So,senangla nk uruskan sume bende.Angkatkan beg mak and tolong2 mak.So,disebabkan saya tidak berjaya memperolehi 5 A dlm UPSR,so,saya kene masok kelas ke-2.Saya ikot je mak saya pegi mane2.Pastu,masok pejabat.Tgk ade sorang budak lagi masok ari tu tp die masok kelas first sebab die dpt 5A dulu.So,kat pejabat tu ade guru kelas saya.Mak saya suruh ikot je cikgu tu sebab tu guru kelas saya.Saya pon ok je la.Pastu,cikgu tu ckp tangga ni utk perempuan dan tangga sebelah sane utk lelaki.Saya pon mcm ooo...ok2.Then,masok2 je x tau nk duduk mane.Pastu,penolong tingkatan ckp boleh duduk hujumg tu sebab x de org.Saya pon ok je la.Izzati,kau punye lps ni.Sabar ye.Hehe...Then,ramai pengawas masok.Saya mcm ramainye pengawas same mcm 1 KRK la tp 1 KRK ade budak pakai baju hijau.kelas ni x de sorang pon pakai baju ijau.Then,ade la sorang budak ni name die Farhah.Die la yg asyik2 teman saya pegi kantin dan surau.Baik kan die.Pastu,budak sebelah saya nama Nur Amirah Sajeeda tp ramai panggil die Jeeda.Die pengawas.Suara die kuat.Die la yg selalu tolong ckp kat cikgu kalau saya ade masalah.Hehe...balik tu tunggu mak kat atas tp x nampak pon.Pastu,terdengar suara mak dari tingkat bwh.So,saya pon cpt2 la turun.Nampak mak saya.Saya pon tolong angkat beg.Then,tula citenye.

3 school in 1 year.Hebat x?Haha....lagi hebat kalau 1 school in 1 month.Haha....

Izzati,ni khas utk kau
We,aku dh jumpa dh kembar kau.Die same birthday ngan kau.13.01.2000.Kembar kau kat sini la weh.Aku pon ade kembar jgk.Ade sorang budak tu lahir 29.03.2000.Kembar aku ngan Siti.Haha....Nur Amirah Sajeeda tu la kembar kau.Die lahir 13.01.2000.Same mcm kau,kan???By The Way,Rindu kau sgt!!!

Friday, 22 March 2013

Last day of school...Hmm....Happy or Sad??





Assalammualaikum and Olla!

So,how are you guys today??Happy or sad??Haha....mesti lah korang happy.yela sebab next week cuti.Yay!.Lps tu boleh jumpa kwn kat sekolah yg SAMA!.But for me,I am happy that next week is a school holiday but actually.I am really really really sad because I have to leave my friends which is I just meet them this year.Only for 3 months!.So,tadi bile sampai skola,ramai dh ckp yg ari ni last day saya.Siap post kat facebook lagi..Wah!Thank You so much,Humaira.Mcm la die bace post ni.Haha....so,bile nk balik tu,ade lah pelok kwn2.So sad to leave them,ok.Ramai yg bagi kata2 semangat.And most of them tulis 'Don't forget us'.I will Never ever forget you guys.1 KRK is the best!.Thanks for those who give me the gift.Especially,from Auni.The word on that frame touched me.(tersentuh ngan ayat kat frame tu).Haha... 
And if saya ade problem,Don't worry because I will contact you guys.Some of them leave their number phone.I already saved it.So,maybe I will change to the new one.I will tell you guys later.Dah lah tadi tgn penoh ngan fail and sume bhn2 then dpt plak hadiah.Bertambah penoh lah tgn.Beg plak semakin berat.
Huhu....x pe.For the last time.6 Linux x kesah pon kat aku.Huhu...ye la.Korang dh ade skola baru,kwn baru.So,lupekan aku.Huhu..sampai hati korang.Cume beberape je yg kesah psl aku nk pindah.Yg len mcm'Die nk pindah.So what?Nothing different'.So,don't worry 6 Linux.Walaupon korang dh lupakan aku,aku still ingat korang.Haha...harap dpt jumpa korang.X kesah same ade 1 KRK ke 6 Linux ke,still nk jumpa korang sume!6 Linux still in my memories.Still ingat tentang nyanyi same ngan korang dlm bas mase nk pegi Hi-Tea.Lagu Oppa Gangnam Style.Haha...cikgu pon pening tgk kitaorg.haha...
1 KRK best.Walaupon just 3 bulan je skola  tp rase mcm dh rapat sgt ngan diaorg.Rase mcm adik beradik.
Time sesat nk pergi science lab.Haha....science lab kat tingkat 3.Kitaorg pi dari kelas kat blok c pi lalu tepi dewan  kat blok B pastu lalu kat koperasi kat Blok D .Then ade cikgu tu ckp Science Lab tu kat Blok B tingkat 3.Haha....memang lame btol perjalanan kitaorg padahal dekat je ngan kelas.Ape2 pon korang still the best.Nanti kalau ade mase,saya upload gamba kat post ni,ye.Especially yg 1 KRK sediakan untuk saya.Saya rase dihargai sgt.Thanks,1 KRK.

Don't forget me,okay.;)


                                 

Sunday, 17 March 2013

A letter!.





Assalammualaikum And Olla!

So,Hari ni saya mendapat satu 'surat' from My BFF.
Bukan surat la tp macam die tulis kat blog die.Nk bace surat die?Ni die.Surat

So,she ask me for a reply.Tapi kalau die x mintak for a reply pon.saya sanggup wat.So,Lets reply.Haha...

To:Izzati                                                       Bandar Kinrara 4(kalau x silap aku la)
                                      Puchong Selangor


Hai,Izzati.Memang lama kowt x contact ngan kau.Facebook pon kekadang je.Kalau skola same gerenti still boleh jumpa and kecoh2 ngan kwn2 yg lain.Huhu...aku kene pindah sebab mak aku keje kat Bangi.So,nanti senang sikit mak aku nk pi tempat keje die.Haha....seriously??Masalah btol kwn kau yg tu.Haha....yeke??tipu je kot.Aku sendiri confuse.*confuse*Nanti bile dh x konfius,aku cite kat kau.Haha...jgn sedih2 okay.;).Aku x akan lupakan kau..Haha....Aku pon rindu kat korang gile2 kowt.Nanti dh pindah sane lagi aku rindu kat korang.Huhu..In Shaa Allah kalau ade masa nanti aku boleh dtg sukan tahunan SKS2.Nak dtg.Mak aku dh x kasi aku pegi outing dh.Huhu...sedihnye.Aku pindah time cuti kot.x tau la.Maybe time cuti.We,yg pasal konfius tu kau dpt dari mana??nk tahu dari mana sumber itu.Haha...Peminat aku dh berkurangan la.X de maknenye diorang nk bagi.Mane ade best ramai peminat.Cube kalau hang ade kat tempat eden,huhu...sengsara kowt.Ni lah reply untuk surat yg kau dh tulis untuk aku.Boleh je nk berpantun.Meh dgr pantun aku.Haha...

Pecah Kaca,
Pecah Gelas,
Sudah Baca,
Harap Balas.

Haha...tengok.Simple je kan.Haha.......Okla.Bubye.Ok.See you in the future or in your dreams.Haha...
Bye.Aku pon sayang kau jugak.
Dgr cite hang nk pelok aku.btoi ka??

Haha...:P


Huhu....sedih lah.Kau x ingat nama penuh aku.Ade kat Blog aku ni.Dan ade kat nama facebook aku.Huhu....Sedihnye.Haha...just kidding.:P


                                  

Friday, 15 March 2013

Back to past! :D






                                         Assalammualaikum and Olla!

       Hey,guys.Now I want to talk about 'THE PAST'.Seriously,why I want to talk about the past??Okay,let's start!Okay,korang tau kan yang saya akan pindah ke Bangi.So,there's a lot of thing that have to pack .(Harap korang faham BI saya yang x seberape ni.Hehe....).So,kitaorg kemas2 sikit.Saya and my kakak yang paling sulung kemas2 almari yang banyak sgt bende2 yang kitaorg gune mase kitaorg kecik2 dulu.So,my sister macam'wah.....comelnye.Rindunye.Cutenye baju ni.So cute.Comelnye'.Macam tu la.I was like'Seriously.'Teddybear die mase kecik2 dulu yang dh terkoyak pon die sanggup suruh abang saya tu jahit balik.(My brother is good at sewing).So,she is so happy sebab dpt jumpa teddybear lame die,kusyen lame die and her old cute bag.haha...So,die ade amik gamba.She says'X nampak cantik la kalau mcm tu.Mcm ni la plak.Amik gamba cepat'.Bile jumpa stokin kecik yang kitaorg gune dulu,she says'Ala....so cute.comel la.Korang x rase mende ni comel eh?'.Okay,bende2 tu ade la comel sikit.So,when my sister ckp'Alalala....comelnye stokin ni'.So,I said'Akak ni dh x sabar nak kahwin eh??'.Pastu die ckp balik'X de la.Bende ni comel sangat.'So,memang bende2 lame kitaorg selongkar ari ni.Lepas jumpa banyak bende2 yang die nak,tros simpan dan pasang niat nak letak bende2 tu kat umah sewa die kat Shah Alam.Now I am watching Running Man.Best lah.Tengok diorang min Bungee Jump kat Macau.Ooo...ok.Honestly,its look scary.Takot ah tengok diorang lompat dari Macau Tower.Tinggi kowt.Ok,now saya x tau nak cakap pasal ape.Oklah.Bye.

                   Thanks sebab sudi membaca post saya yang ini.Thanks!.Assalamualaikum..:)

Saturday, 9 March 2013

Yesterday!



                                               
                           
         
                                                                Assalammualaikum and Olla!

                                           Korang mesti pelik nape tetibe je saya membuka cerita tentang semalam??
Okay,okay,okay.Yesterday is Fantastic!You guys want to know why??Okay,jom dgr saya bercerita.:)

                                                                     Yesterday 
                                 
                                                                     At school 
                     Time:3.40 p.m.

Masa untuk pergi ke bengkel KH yg terletak sgt sgt sgt jauh dari kelas saya.Dahlah hujan lebat.Angin pon kuat.Ape2 pon mesti kuatkan semangat untuk belajar KH.Haha.....Then,angin yg kuat meniup  tudung saya and my friend.Ade la kene sikit2 air hujan.Dlm hati ni rase sedih sebab x leh sukan ari ni.Huhu....Tp yg bestnye tu lah dapat main hujan.Dah lama sgt x main hujan.Best!

                                                             Dekat bengkel KH(jahitan) 

  Time:Don't know.(=.=')

                    Arrive at Bengkel Kh dengan penuh basahnya.:P.Haha....So,my teacher give me the paper with shape of square.Cikgu ckp kene jahit without benang.jahit atas kertas tu.First tgk cikgu wat dh rase takot.Huhu...boleh ke saya buat??Tgk kwn saya buat lagi saya rase takut.At first saya x de keyakinan tau.Then,tgk kwn saya sume mcm senang je.So,I tell to myself that it is easy.Actually,it is not.Bile tibe hari raya(ceh)x de la.bile tiba giliran saya.Saya buat dgn tekun,ok.Haha.....then x siap sampai habis lagi cikgu tgk kertas saya pastu ckp"ala,...okla tu.Cikgu terima."Saya pon mcm  oooooo...ok2.Then,tros hantar.habis terkoyak kertas saya.So,mase nk balik kelas tu hujan dh x lebat sgt dh.Cume still hujan.


                                     Last night,saya edit blog saya sepuas-puasnye.Kalau ade bende yang x kene,saya edit and ni lah hasilnya!Bangganye saya.Dgn penoh penat lelahnye saya membuatnye dan akhirnye berjaya jugak.Mesti korang fikir yela edit Blogskin je pon.Tak de la susah mana.-_-.Actually for me,Its a little bit hard.Because saya baru tau mcm mana nk edit blog berbagai tu.Lps ni x yah suruh kwn editkan blog.Edit sendiri pon boleh.:)

For Your Information,ade kucing jalanan ni beranak kat rumah saya.Actually,tiap kali die beranak the chosen hospital for the cat is my house.-_-.Kali ni,4 ekor.Before this 2 je but kedua-duanya dh mati sebab mak nye dah lupe yg tu anak die.-.-.ape la mak die tu..

New for all my friend:Next month saya dh nk pindah dhSo,kalau saya ade wat salah kat korang sume harap dimaafkan.hope dpt jumpa korang bile2.Don't worry.I am always online facebook for you guys.Haha....:).Harap2 dpt pegi outing if korang ade watlah.Kalau mak saya kasi.I miss you guys so much.Huh...x dpt nk pegi skola SKS2 balik.:(.Harap2 dpt jumpa kwn sebaik korang.



                                     

Saturday, 2 March 2013

Last week event!






ASSALAMMUALAIKUM AND OLLA!



Hey,hey,hey!

Still remember me??
Haha....I an the only one who have this blog.
Haha....
OK.Let's talk about last week event.

Okay,still ingat x segmen ape yg saya join??
Kalau x,sile tengok post yg terdahulu.

Haha...ok2.Then,saya ade lawat blog segmen tu.Tak disangka-sangka jawapannya dh keluar!
Nak tau jawapannya??Klik pada perkataan'jawapan'

Ok2.Then,my sister birthday is 28/2/2013
Ok2.I bought her a present.She loves it.Baguslah kan!

Well,my birthday is coming soon!Can't wait for my birthday!Erk...x sabar nk sambut birthday ke x sabar nk jadi tua??Hei,I can't wait to celebrate my birthday,okHaha....

Ok.Now,talking about my EXAM!Actually,Its just PBS(Pentaksiran Berasaskan Sekolah)
Cume die saje2 wat mcm peksa.Ok.Most of them I  can answer it.Alhamdulillah!
Kalau ade yg salah,boleh wat skali lagi sampai percubaan ke-3.So,skrg ni curi mase nk tulis something kat dlm blog ni.Lama jgk la x tulis kat blog ni kan??Haha....Sebab ari skola saya selalu bukak komputer main game.But everyday saya check blog saya kot2 ade org baru tulis kat chatbox ke ade org follow ke ape ke.Skrg ni memang rase malas nk ulangkaji sebab last saya ulangkaji btolx2 pon mase sebelom UPSR.Then,dh x ulangkaji dah.Exam from 28/2/2013 until 5/3/2013
Ari Isnin:Sains,Sejarah and Pendidikan Jasmani & Kesihatan
Ari Selasa(Last Day):KH dan Pendidikan Seni Visual

Hoho...doakan saya berjaya,ya!I need to pass my first try!
Thanks! :)
                                                                   

Saturday, 16 February 2013

Segmen 20 soalan untuk Farahin!





ASSALAMMUALAIKUM AND OLLA!

Hari ni saya nak join satu segmen ni.First time saya join.Sebelum ni saya mana pernah join mane2 segmen ke Giveaway ke.Thanks to Farahin sebab sudi jemput saya dalam segmen ni.Sesiapa yang berminat nak join,tekanlah banner yang cantik tu,ye.

Jom tengok ape soalan die!


Soalan untuk Farahin:

1.Dalam ramai2 group KPOP,kenapa Farahin pilih Super Junior??

2.Apa kelebihan Super Junior??

3.Dalam Super Junior Farahin minat siapa??

4.Farahin pernah tak bergaduh ngan kawan baik sendiri sampai berminggu-minggu??

5.Dalam banyak2 lagu Super Junior,Farahin suka yang mana??


6.Farahin ada berapa adik beradik termasuk Farahin??

7.Farahin pernah ada kawan rapat lelaki??

8.Dalam banyak2 serangga,mana paling geli bagi Farahin??

9.Farahin pernah kene marah sebab kesalahan orang lain??

10.Farahin pernah ada musuh??

11.Apa perasaan Farahin bile orang yang Farahin suka ckp kat Farahin yang dia suke kat Farahin??

12.Farahin pernah merajuk sampai tak nak makan?

13.Farahin pernah tiru kerja sekolah kawan??

14.Farahin pernah buat kerja sekolah last minute??

15.Antara Ainan Tasneem dan Najwa Latif,mana paling Farahin minat??

16.Antara Facebook,Blog dan Twitter,mana paling Farahin suka??

17.Farahin pernah bocorkan rahsia orang tanpa sengaja??

18.Siapa yang menggalakkan Farahin untuk buat blog??

19.Apa yang Farahin buat pada masa lapang??

20.Sejak bile Farahin minat Super Junior??

Saya nak minta maaf kalau ada soalan yang Farahin tak suka,ya.Harap dapat jawab semua soalan saya.:)

TAG 


                                                                             

Thursday, 14 February 2013

Situation!




ASSALAMMUALAIKUM AND OLLA!

Okay.Hari ni ckp melayu sebab dh malas nk ckp BI.Mcm la saye ni hebat sgt dlm BI.Nanti ckp BI semua berterabur.Lagi la pening kepala mcm gamba kat atas ni.Okay.Sekarang nk ckp pasal kwn saye.
Name die saye x leh kasitau sebab tu secret saye and die.Okay.Die ni ade problem die tau.Die citer ngan saye ari tu.Okay,I give you the situations

SITUASI#1 

Mcm mane nk ckp ek??erm...ok2.Die ckp ade budak yang same kelas ngan die tu suke kat die tau.Then,budak yg suke die ni add die kat facebook.So,die accept la sebab tau tu kwn sekelas die.Then,bile chating ngan budak yg suke die tu(senang cite saye panggil die'Si A')Chating punye chating Si A tu ckp yg die tu suke kat kwn saye tu.Terkejut la kan tp die keep on chating ngan Si A tu.Si A tu plak selalu chat ngan die.So.setiap ari lah diorang chating.Then,one day,Si A tu dpt masuk Asrama tau.Kwn saye ni dh kire rapat la jgk ngan Si A ni.So,bile tau Si A ni dpt masuk asrama kat Johor,die mcm down sikit la sebab Si A ni selalu tolong die wat keje skola.Then,bile Si A ckp die dh stop skola,kwn saye tetibe suke kat Si A ni.Si A x tau la pasal kwn saye suke Si A.Kwn saye pegi bagi die punye nombor fon kat Si A ni.Dekat asrama Si A ni boleh bwk henfon tau.Pastu,sejak Si A ni duduk asrama,die selalu call and SMS ngan Si A ni sampai one day kakak die dh tau yg die ni selalu call ngan Si A.So,kakak die suruh stop.Die pon mcm sedih je.Pastu,bile Si A ni ckp nak call,die ckp Sorila,kakak saye dh tau yg awk selalu call saye.So,awk kene stop.Pastu,sejak ari tu,Si A ni dh x call kwn saye.Tp kwn saye sedih sgt.So,korang rase kwn saye ni kene delete Si A punye nombor fon x??

SITUASI#2 

Okay.Situasi 2 plak.Situasi 1 jgn lupe kasitau cadangan korang.Nanti saye kasitau kwn saye tu.Okay,move to next situation.Ade org add kwn saye ni kat facebook.Budak ni form 2(senang saye panggil die Si B)Ok.kwn saye accept la Si B ni sebab ye la die kan kenal Si B ni.So,bile die tgh chating ngan Si B ni,Si B ni tetibe ckp yg die suke dekat kwn saye.Kwn saye terkejut la.Pastu,Si B ni asyik2 chat ngan kwn saye sampai kwn saye rase malas nk layan Si B ni.So,mcm mane nk ckp kat Si B ni suruh die stop chat ngan kwn saye sebab die mcm malas nk layan tau.So,ape pendapat korang situasi 1 ngan Situasi B??jgn lupe bagitau tau sebab die memang perlukan bantuan korang.

SITUASI#3

Okay.Kwn saye ckp ade kwn sekelas die(perempuan) mintak number fon dan Name Facebook.Die kasi kat kwn die tu sebab yela kan sesame perempuan.Pastu,beberapa minggu kemudian,kwn yg mintak number fon tu kasitau die yg Kwn die tu dh kasi number fon die kat ABANG ANGKAT DIE!Kwn saye terkejut gile!Kalau korang,mesti terkejut jugakkan?Then,kwn saye ckp ade budak form 2 call die dan SMS die.Saye cite la kat kakak saye tentang ni.Kakak saye ckp Bahaya kalau budak laki dpt nombor fon kite sebab nanti budak laki tu share ngan kwn2 die.Kwn saye takot sgt2.Korang boleh x kasi pendapat korang?Boleh x tolong die?

THANK YOU.


                                                         

Saturday, 9 February 2013

My Journal!





                                                                     

                                                  ASSALAMMUALAIKUM AND OLLA!
Guys,
Today I want to make my journal for last week.To lots of event last week.Actually,my English teacher ask me and my classmates to do journal writing EVERYDAY even though holiday.So,last week I forgot to do one or two journal.So,I will write it here and when my teacher ask me why are you always skip writing journal? And I will say to my teacher well,its on my blog now.You can read it now.Wait,I give you my blog link.(If I brave enough).LOL.Well,let's start reading my journal!Yay!
Monday                                                                                                                                                                                                                                                                                             Date:4/02/2013


                                             Today I have lots of homework to do.I hope that I can finish all of them.Even Though some of them are hard for me but I can ask my friend tomorrow.I hope they can help me finish this homework.

Tuesday                                                                                                                                                      Date: 5/02/2013

                                          Today the indonesian school come over to our school.The student and the teacher want to visit to our library.So,all the librarians become the people to welcome me including me.>.<
All of us have to hold the bookmark and 'Durian Crepe'.So,when they step in to our library,we should give them the bookmark and 'Durian Crepe'.So,after they accept the bookmark and 'Durian Crepe',they step in to the Nilam Cafe.After that,we get know each other.Some of my friend get some friend from the indonesian school but not for me.I don't get one because all the indonesian girl already be friends with the librarians.So,if I get one friend from their school,I suppose to give them a card(with all of my information),another card(The card that they can give me the information about them),a clip and a lolipop.

Wednesday                                                                                                                               6/02/2013

                                    Today some of the police officer come to my school.I don't know why.They come to 1 Belian class.Luckily,they not come to my class because my class is dirty and messy at the behind the class.


Thursday                                                                                                                                 7/02/2013


                            Today I forgot that  today is my duty day at the library.I forgot to set my alarm.So,when I wake up the clock already 10.00 in the morning.I suppose to go the library at 8.00 in the morning.I reach there at 10.30 in the morning.Luckily,the library teacher is not there.The teacher have something to do.After 12.30 p.m.,I go to my class line.

Friday                                                                                                                                    8/02/2013


                     Today my school session is in the morning.So,in the evening I don't have school session.Today the Timbalan Perdana Menteri is come to my school to launch some ceremony.They say it suppose to be Flying Fox and other things but the flying fox can play by the chosen people only and the flying fox is CLOSE!Other thing such as ping pong game is boring because I don't know how to play it.I hate it.It is so boring.


Well,that's it.My Journal!.Already done for this week.I don't know to write like this again for next week.Okay.Good Bye!