VIXX

VIXX

Thursday, 31 December 2015

Bye sweet 15,Hello adventurous 16




              



                                                                Assalamualaikum and Olla!

Pada masa hangpa dok bace post ni,mungkin hangpa semua dh masok tahun 2016.Dh lame giler aku x update blog ni.Rindunye blog ni.Kwn2 aku and kakak aku sume dh x lyn blog.Aku je la yg paling rajin nk layan blog(rajinla sgt--")

So,awat tetibe gune 'aku' dan x gune 'saye'?Sbb aku rase 'saye' tu terlampau skema and terlampau baik utk someone yg nk menginjak masok form 4 mcm aku.And aku rase aku dh cukop matang nk gune perkataan 'aku'(pfftt*tersemboq air liuq dgr bende tu)

So,psl 2015 and 2016, aku nk ckp pasai 2015 dulu.Wah,banyak gile kot bende jd tahon ni.And I guess 2015 punye ending is quite the best.Awat the best?Sbb aku rase aku dpt achive goals aku tahon ni?Ape goals aku tahon ni?
Well...

  • First,tahon ni,aku mmg nk sgt beli buku #Chenta by Inche Gabbana(admin Angel Pakai Gucci.Boleh search di FB kalau x tau) dan buku 'Catatan Matluthfi' by of kosla Matluthfi(Vlogger terkenal mungkin.Boleh search dkt youtube kalau x tau).And akhirnye,aku dpt jgk beli!Yey!!And paling x sangke, Matluthfi kluarkan buku baru iaitu 'Momen2 Matluthfi'.Buku tu pon aku dpt beli jgk.Yay!!
#Chenta by Ince Gabbana





Catatan Matluthfi by Matluthfi



Momen2 Matluthfi also by Matluthfi

So,Kire mcm bende yg paling aku nk beli dpt jgk aku beli

  • Second goal is lps PT3(Pentaksiran Tingkatan 3*Kot2 ade yg x tau*).Aku risau giler kot psl pt3 ni.Yela, ramai kowt org fail time amik pt3 2014 dulu.So,akhirnye!Aku dpt jgk lps PT3.Result aku ok2 je.(X perlu kowt ckp psl result kat sini.Result aku tu biarlah rahsia~~~)
Banyak gile bende jd time 2015:

  • Pindah skola SMK Bandar Baru Bangi
  • Kuku ibu jari aku tersepit pintu kereta and amik mase kire2  6 ke 7 bulan utk tumbuh yg baru.Huhu...sakit sgt.ㅠ^ㅠ.And ade org kuku diorang pon kene mcm aku jgk and org tu ckp tu kali kedue die kene.Aku mcm terkejot jgkla
  • Tgk persembahan magic kat skola(x penting sgt pon)
  • Jumpe kwn skola rendah aku balik time aktiviti sains kat smap kajang.Rindu giler kot kat die.smap kajang tu skola die.Mmg excited sgt dpt jumpe.
  • Stress sbb PT3.(Banyak kali kot aku stress sbb PT3.Takot cousin aku dpt result lg bagos dr aku, pastu org compare, pastu mak ayah aku malu and kecewe.Bile pikir pasal bende ni,aku stress sgt.and finally aku dpt hadapinye dgn baik disebabkan ALLAH selalu tolong aku and sokongan dr kwn2,family and cikgu2).Terime Kasih ,Ya ALLAH.:)
  • Kucing 8/9 tahon aku dh mati.(23 Nov 2015).(Kucing ni antare kucing yg palin lame ngan family aku.Sume org syg die.Even ayah aku yg dulu x suke kucing, skrg ni dh suke kucing and slalu panggil die tp tu la.Die dh mati dh time Nov ari tu.Huhu...sedih giler kot.)
  • Disebabkan kucin tu dh mati,kiteorg pon amik kucing baru.(Comel sgt kucing ni tp die asyik2 gadoh ngan kucing 6 tahon aku.Kucing tu kuruih and kocik sgt.Banyak gile persamaan kucing ni ngan kucing yg dh mati tu.Skrg ni kucing ni jd fav ayah aku.Ayah aku syg giler kat kucing ni,
  • Pindah umah baru.Yay!(Umah kiteorg yg baru ni sorang anak  satu bilik,Ade 3 tingkat and besar.)
  • Dpt baju kelas utk kelas 3 Aman 
  • Jamuan akhir tahon kelas 3 Aman.
  • Dpt classmate yg sporting gile and best giler.
  • PT3(Yg ni mmg wajib masok)
  • Result PT3
Dh tu je kowt.

So, psl 2016, yg x bestnye,dh masok form 4.Huhu...x best kot masok form 4.Classmate nanti sume x kenal.Nanti awkward.Dhla aku kene naik van.Sepanjang aku daftar utk van,aku x penah naik van waktu pg.Selalu naik van waktu balik je.Ni first time la ni.Huhu....ㅠ^ㅠ.Nanti subjek form 4 sume susah and complicated.ㅠ^ㅠ.

Yg paling aku x sangke,mase berlalu dgn sgt cpt.Aku dh ckp dh dkt diri aku sendiri time awal tahon 2015 yg mase tu sekejap sgt.Tup tup dh PT3.Aku x sangke yg aku dh form 4.Dh besar dh.Form 4 kejap je pastu skali tup tup dh nk SPM dh.Pergh.Kene wat preparation mental and fizikal ni.

So,Utk 2016,aku harap aku dpt buat yg terbaik utk everything.Pelajaran ke sukan ke koko ke,sume aku nk wat yg the best and yg palin penting jgn give up.

Tu je kot.Dh 2016 dh.Selamat Tahon baru.Goodbye sweet 15 and Hello adventurous 16.

Good luck utk diri sendiri yg nk masok form 4 ni.ㅠ^ㅠ






Friday, 1 May 2015

Diubahsuai






 
Assalamualaikum and Olla!

Dh bulam 5 dh. .Rase mcm sekejap sgt.PT3 dlm bulan Ogos dh ujian lisan.Bulan 

oktober baru pekse btol2 punye.Ala....mase dh x banyak.Sedihla mcm ni.    
               
Apa2 pun,Pekse bulan mac agak mengecewakan jgk la.Skrg ni dh masok bulan Mei.Dlm beberapa minggu lg nk cuti.Yay!



   .
                                   Tp sebelom cuti tu ade Exam pertghan tahon.





Ni yg malas ni.Rase mcm baru je abis exam Mac dh kene jwb exam Mei.Ape boleh buat.Inilah kehidupan seorang pelajar.Sebenarnye nk bgtau yg blog ni akan diubah suai.


 DIUBAH SUAI?But Why?Hehe....sebab saje.X de la.Nk tgk gamba2 mane yg rase mcm akan menambah dosa akan dibuang berserta post die skali.Maksodnye yg x berfaedah akan dibuang ke dlm ....pikir la sendiri.Org dh malas nk pikir.Jd,mungkin akan ade perubahan pd blog ni.Sebenarnye nk tuka die punye blogskin tp x de mase la nk bukak laptop pastu kene bukak google pastu kene bukak image la blogger la pastu nk bukak blogkin punye la.Aigoo..Banyak btol keje.Jd,untok memudahkan keje,kite biar je mcm ni nanti bile dh abis PT3 baru la tuka.(Kalau rajin la).And latest news about me is saye dh pindah skola.Yay!Haha...sbb skola tu lg dkt ngan umah.Best skola ni.Mcm2 program die ade utk meningkatkan bilangan pelajar utk mendapat straight A's dlm PT3.Tp setiap skola pon ade mcm usaha tersendiri utk meningkatkan pelajar straight A's kan.Ape2 pon,sampai sini je la dulu.Mungkin akan tulis lg  bile blog ni dh berhabuk berdebu baru akan update something.Haha...x leh la nk update setiap mase sbb malas nk bukak laptop.Jd tolong belikan laptop satu.Baru boleh update                                                           setiap mase.Hehe....


So,that's it for now.Assalamualaikum and Bye2. 

Tolong doakan kejayaan saya dan rakan2 yg akan menghadapi PT3 pada tahon ini.Thank you. ;)