VIXX

VIXX

Saturday, 16 February 2013

Segmen 20 soalan untuk Farahin!





ASSALAMMUALAIKUM AND OLLA!

Hari ni saya nak join satu segmen ni.First time saya join.Sebelum ni saya mana pernah join mane2 segmen ke Giveaway ke.Thanks to Farahin sebab sudi jemput saya dalam segmen ni.Sesiapa yang berminat nak join,tekanlah banner yang cantik tu,ye.

Jom tengok ape soalan die!


Soalan untuk Farahin:

1.Dalam ramai2 group KPOP,kenapa Farahin pilih Super Junior??

2.Apa kelebihan Super Junior??

3.Dalam Super Junior Farahin minat siapa??

4.Farahin pernah tak bergaduh ngan kawan baik sendiri sampai berminggu-minggu??

5.Dalam banyak2 lagu Super Junior,Farahin suka yang mana??


6.Farahin ada berapa adik beradik termasuk Farahin??

7.Farahin pernah ada kawan rapat lelaki??

8.Dalam banyak2 serangga,mana paling geli bagi Farahin??

9.Farahin pernah kene marah sebab kesalahan orang lain??

10.Farahin pernah ada musuh??

11.Apa perasaan Farahin bile orang yang Farahin suka ckp kat Farahin yang dia suke kat Farahin??

12.Farahin pernah merajuk sampai tak nak makan?

13.Farahin pernah tiru kerja sekolah kawan??

14.Farahin pernah buat kerja sekolah last minute??

15.Antara Ainan Tasneem dan Najwa Latif,mana paling Farahin minat??

16.Antara Facebook,Blog dan Twitter,mana paling Farahin suka??

17.Farahin pernah bocorkan rahsia orang tanpa sengaja??

18.Siapa yang menggalakkan Farahin untuk buat blog??

19.Apa yang Farahin buat pada masa lapang??

20.Sejak bile Farahin minat Super Junior??

Saya nak minta maaf kalau ada soalan yang Farahin tak suka,ya.Harap dapat jawab semua soalan saya.:)

TAG 


                                                                             

Thursday, 14 February 2013

Situation!




ASSALAMMUALAIKUM AND OLLA!

Okay.Hari ni ckp melayu sebab dh malas nk ckp BI.Mcm la saye ni hebat sgt dlm BI.Nanti ckp BI semua berterabur.Lagi la pening kepala mcm gamba kat atas ni.Okay.Sekarang nk ckp pasal kwn saye.
Name die saye x leh kasitau sebab tu secret saye and die.Okay.Die ni ade problem die tau.Die citer ngan saye ari tu.Okay,I give you the situations

SITUASI#1 

Mcm mane nk ckp ek??erm...ok2.Die ckp ade budak yang same kelas ngan die tu suke kat die tau.Then,budak yg suke die ni add die kat facebook.So,die accept la sebab tau tu kwn sekelas die.Then,bile chating ngan budak yg suke die tu(senang cite saye panggil die'Si A')Chating punye chating Si A tu ckp yg die tu suke kat kwn saye tu.Terkejut la kan tp die keep on chating ngan Si A tu.Si A tu plak selalu chat ngan die.So.setiap ari lah diorang chating.Then,one day,Si A tu dpt masuk Asrama tau.Kwn saye ni dh kire rapat la jgk ngan Si A ni.So,bile tau Si A ni dpt masuk asrama kat Johor,die mcm down sikit la sebab Si A ni selalu tolong die wat keje skola.Then,bile Si A ckp die dh stop skola,kwn saye tetibe suke kat Si A ni.Si A x tau la pasal kwn saye suke Si A.Kwn saye pegi bagi die punye nombor fon kat Si A ni.Dekat asrama Si A ni boleh bwk henfon tau.Pastu,sejak Si A ni duduk asrama,die selalu call and SMS ngan Si A ni sampai one day kakak die dh tau yg die ni selalu call ngan Si A.So,kakak die suruh stop.Die pon mcm sedih je.Pastu,bile Si A ni ckp nak call,die ckp Sorila,kakak saye dh tau yg awk selalu call saye.So,awk kene stop.Pastu,sejak ari tu,Si A ni dh x call kwn saye.Tp kwn saye sedih sgt.So,korang rase kwn saye ni kene delete Si A punye nombor fon x??

SITUASI#2 

Okay.Situasi 2 plak.Situasi 1 jgn lupe kasitau cadangan korang.Nanti saye kasitau kwn saye tu.Okay,move to next situation.Ade org add kwn saye ni kat facebook.Budak ni form 2(senang saye panggil die Si B)Ok.kwn saye accept la Si B ni sebab ye la die kan kenal Si B ni.So,bile die tgh chating ngan Si B ni,Si B ni tetibe ckp yg die suke dekat kwn saye.Kwn saye terkejut la.Pastu,Si B ni asyik2 chat ngan kwn saye sampai kwn saye rase malas nk layan Si B ni.So,mcm mane nk ckp kat Si B ni suruh die stop chat ngan kwn saye sebab die mcm malas nk layan tau.So,ape pendapat korang situasi 1 ngan Situasi B??jgn lupe bagitau tau sebab die memang perlukan bantuan korang.

SITUASI#3

Okay.Kwn saye ckp ade kwn sekelas die(perempuan) mintak number fon dan Name Facebook.Die kasi kat kwn die tu sebab yela kan sesame perempuan.Pastu,beberapa minggu kemudian,kwn yg mintak number fon tu kasitau die yg Kwn die tu dh kasi number fon die kat ABANG ANGKAT DIE!Kwn saye terkejut gile!Kalau korang,mesti terkejut jugakkan?Then,kwn saye ckp ade budak form 2 call die dan SMS die.Saye cite la kat kakak saye tentang ni.Kakak saye ckp Bahaya kalau budak laki dpt nombor fon kite sebab nanti budak laki tu share ngan kwn2 die.Kwn saye takot sgt2.Korang boleh x kasi pendapat korang?Boleh x tolong die?

THANK YOU.


                                                         

Saturday, 9 February 2013

My Journal!





                                                                     

                                                  ASSALAMMUALAIKUM AND OLLA!
Guys,
Today I want to make my journal for last week.To lots of event last week.Actually,my English teacher ask me and my classmates to do journal writing EVERYDAY even though holiday.So,last week I forgot to do one or two journal.So,I will write it here and when my teacher ask me why are you always skip writing journal? And I will say to my teacher well,its on my blog now.You can read it now.Wait,I give you my blog link.(If I brave enough).LOL.Well,let's start reading my journal!Yay!
Monday                                                                                                                                                                                                                                                                                             Date:4/02/2013


                                             Today I have lots of homework to do.I hope that I can finish all of them.Even Though some of them are hard for me but I can ask my friend tomorrow.I hope they can help me finish this homework.

Tuesday                                                                                                                                                      Date: 5/02/2013

                                          Today the indonesian school come over to our school.The student and the teacher want to visit to our library.So,all the librarians become the people to welcome me including me.>.<
All of us have to hold the bookmark and 'Durian Crepe'.So,when they step in to our library,we should give them the bookmark and 'Durian Crepe'.So,after they accept the bookmark and 'Durian Crepe',they step in to the Nilam Cafe.After that,we get know each other.Some of my friend get some friend from the indonesian school but not for me.I don't get one because all the indonesian girl already be friends with the librarians.So,if I get one friend from their school,I suppose to give them a card(with all of my information),another card(The card that they can give me the information about them),a clip and a lolipop.

Wednesday                                                                                                                               6/02/2013

                                    Today some of the police officer come to my school.I don't know why.They come to 1 Belian class.Luckily,they not come to my class because my class is dirty and messy at the behind the class.


Thursday                                                                                                                                 7/02/2013


                            Today I forgot that  today is my duty day at the library.I forgot to set my alarm.So,when I wake up the clock already 10.00 in the morning.I suppose to go the library at 8.00 in the morning.I reach there at 10.30 in the morning.Luckily,the library teacher is not there.The teacher have something to do.After 12.30 p.m.,I go to my class line.

Friday                                                                                                                                    8/02/2013


                     Today my school session is in the morning.So,in the evening I don't have school session.Today the Timbalan Perdana Menteri is come to my school to launch some ceremony.They say it suppose to be Flying Fox and other things but the flying fox can play by the chosen people only and the flying fox is CLOSE!Other thing such as ping pong game is boring because I don't know how to play it.I hate it.It is so boring.


Well,that's it.My Journal!.Already done for this week.I don't know to write like this again for next week.Okay.Good Bye!