VIXX

VIXX

Friday, 22 March 2013

Last day of school...Hmm....Happy or Sad??





Assalammualaikum and Olla!

So,how are you guys today??Happy or sad??Haha....mesti lah korang happy.yela sebab next week cuti.Yay!.Lps tu boleh jumpa kwn kat sekolah yg SAMA!.But for me,I am happy that next week is a school holiday but actually.I am really really really sad because I have to leave my friends which is I just meet them this year.Only for 3 months!.So,tadi bile sampai skola,ramai dh ckp yg ari ni last day saya.Siap post kat facebook lagi..Wah!Thank You so much,Humaira.Mcm la die bace post ni.Haha....so,bile nk balik tu,ade lah pelok kwn2.So sad to leave them,ok.Ramai yg bagi kata2 semangat.And most of them tulis 'Don't forget us'.I will Never ever forget you guys.1 KRK is the best!.Thanks for those who give me the gift.Especially,from Auni.The word on that frame touched me.(tersentuh ngan ayat kat frame tu).Haha... 
And if saya ade problem,Don't worry because I will contact you guys.Some of them leave their number phone.I already saved it.So,maybe I will change to the new one.I will tell you guys later.Dah lah tadi tgn penoh ngan fail and sume bhn2 then dpt plak hadiah.Bertambah penoh lah tgn.Beg plak semakin berat.
Huhu....x pe.For the last time.6 Linux x kesah pon kat aku.Huhu...ye la.Korang dh ade skola baru,kwn baru.So,lupekan aku.Huhu..sampai hati korang.Cume beberape je yg kesah psl aku nk pindah.Yg len mcm'Die nk pindah.So what?Nothing different'.So,don't worry 6 Linux.Walaupon korang dh lupakan aku,aku still ingat korang.Haha...harap dpt jumpa korang.X kesah same ade 1 KRK ke 6 Linux ke,still nk jumpa korang sume!6 Linux still in my memories.Still ingat tentang nyanyi same ngan korang dlm bas mase nk pegi Hi-Tea.Lagu Oppa Gangnam Style.Haha...cikgu pon pening tgk kitaorg.haha...
1 KRK best.Walaupon just 3 bulan je skola  tp rase mcm dh rapat sgt ngan diaorg.Rase mcm adik beradik.
Time sesat nk pergi science lab.Haha....science lab kat tingkat 3.Kitaorg pi dari kelas kat blok c pi lalu tepi dewan  kat blok B pastu lalu kat koperasi kat Blok D .Then ade cikgu tu ckp Science Lab tu kat Blok B tingkat 3.Haha....memang lame btol perjalanan kitaorg padahal dekat je ngan kelas.Ape2 pon korang still the best.Nanti kalau ade mase,saya upload gamba kat post ni,ye.Especially yg 1 KRK sediakan untuk saya.Saya rase dihargai sgt.Thanks,1 KRK.

Don't forget me,okay.;)


                                 

Sunday, 17 March 2013

A letter!.





Assalammualaikum And Olla!

So,Hari ni saya mendapat satu 'surat' from My BFF.
Bukan surat la tp macam die tulis kat blog die.Nk bace surat die?Ni die.Surat

So,she ask me for a reply.Tapi kalau die x mintak for a reply pon.saya sanggup wat.So,Lets reply.Haha...

To:Izzati                                                       Bandar Kinrara 4(kalau x silap aku la)
                                      Puchong Selangor


Hai,Izzati.Memang lama kowt x contact ngan kau.Facebook pon kekadang je.Kalau skola same gerenti still boleh jumpa and kecoh2 ngan kwn2 yg lain.Huhu...aku kene pindah sebab mak aku keje kat Bangi.So,nanti senang sikit mak aku nk pi tempat keje die.Haha....seriously??Masalah btol kwn kau yg tu.Haha....yeke??tipu je kot.Aku sendiri confuse.*confuse*Nanti bile dh x konfius,aku cite kat kau.Haha...jgn sedih2 okay.;).Aku x akan lupakan kau..Haha....Aku pon rindu kat korang gile2 kowt.Nanti dh pindah sane lagi aku rindu kat korang.Huhu..In Shaa Allah kalau ade masa nanti aku boleh dtg sukan tahunan SKS2.Nak dtg.Mak aku dh x kasi aku pegi outing dh.Huhu...sedihnye.Aku pindah time cuti kot.x tau la.Maybe time cuti.We,yg pasal konfius tu kau dpt dari mana??nk tahu dari mana sumber itu.Haha...Peminat aku dh berkurangan la.X de maknenye diorang nk bagi.Mane ade best ramai peminat.Cube kalau hang ade kat tempat eden,huhu...sengsara kowt.Ni lah reply untuk surat yg kau dh tulis untuk aku.Boleh je nk berpantun.Meh dgr pantun aku.Haha...

Pecah Kaca,
Pecah Gelas,
Sudah Baca,
Harap Balas.

Haha...tengok.Simple je kan.Haha.......Okla.Bubye.Ok.See you in the future or in your dreams.Haha...
Bye.Aku pon sayang kau jugak.
Dgr cite hang nk pelok aku.btoi ka??

Haha...:P


Huhu....sedih lah.Kau x ingat nama penuh aku.Ade kat Blog aku ni.Dan ade kat nama facebook aku.Huhu....Sedihnye.Haha...just kidding.:P


                                  

Friday, 15 March 2013

Back to past! :D






                                         Assalammualaikum and Olla!

       Hey,guys.Now I want to talk about 'THE PAST'.Seriously,why I want to talk about the past??Okay,let's start!Okay,korang tau kan yang saya akan pindah ke Bangi.So,there's a lot of thing that have to pack .(Harap korang faham BI saya yang x seberape ni.Hehe....).So,kitaorg kemas2 sikit.Saya and my kakak yang paling sulung kemas2 almari yang banyak sgt bende2 yang kitaorg gune mase kitaorg kecik2 dulu.So,my sister macam'wah.....comelnye.Rindunye.Cutenye baju ni.So cute.Comelnye'.Macam tu la.I was like'Seriously.'Teddybear die mase kecik2 dulu yang dh terkoyak pon die sanggup suruh abang saya tu jahit balik.(My brother is good at sewing).So,she is so happy sebab dpt jumpa teddybear lame die,kusyen lame die and her old cute bag.haha...So,die ade amik gamba.She says'X nampak cantik la kalau mcm tu.Mcm ni la plak.Amik gamba cepat'.Bile jumpa stokin kecik yang kitaorg gune dulu,she says'Ala....so cute.comel la.Korang x rase mende ni comel eh?'.Okay,bende2 tu ade la comel sikit.So,when my sister ckp'Alalala....comelnye stokin ni'.So,I said'Akak ni dh x sabar nak kahwin eh??'.Pastu die ckp balik'X de la.Bende ni comel sangat.'So,memang bende2 lame kitaorg selongkar ari ni.Lepas jumpa banyak bende2 yang die nak,tros simpan dan pasang niat nak letak bende2 tu kat umah sewa die kat Shah Alam.Now I am watching Running Man.Best lah.Tengok diorang min Bungee Jump kat Macau.Ooo...ok.Honestly,its look scary.Takot ah tengok diorang lompat dari Macau Tower.Tinggi kowt.Ok,now saya x tau nak cakap pasal ape.Oklah.Bye.

                   Thanks sebab sudi membaca post saya yang ini.Thanks!.Assalamualaikum..:)

Saturday, 9 March 2013

Yesterday!



                                               
                           
         
                                                                Assalammualaikum and Olla!

                                           Korang mesti pelik nape tetibe je saya membuka cerita tentang semalam??
Okay,okay,okay.Yesterday is Fantastic!You guys want to know why??Okay,jom dgr saya bercerita.:)

                                                                     Yesterday 
                                 
                                                                     At school 
                     Time:3.40 p.m.

Masa untuk pergi ke bengkel KH yg terletak sgt sgt sgt jauh dari kelas saya.Dahlah hujan lebat.Angin pon kuat.Ape2 pon mesti kuatkan semangat untuk belajar KH.Haha.....Then,angin yg kuat meniup  tudung saya and my friend.Ade la kene sikit2 air hujan.Dlm hati ni rase sedih sebab x leh sukan ari ni.Huhu....Tp yg bestnye tu lah dapat main hujan.Dah lama sgt x main hujan.Best!

                                                             Dekat bengkel KH(jahitan) 

  Time:Don't know.(=.=')

                    Arrive at Bengkel Kh dengan penuh basahnya.:P.Haha....So,my teacher give me the paper with shape of square.Cikgu ckp kene jahit without benang.jahit atas kertas tu.First tgk cikgu wat dh rase takot.Huhu...boleh ke saya buat??Tgk kwn saya buat lagi saya rase takut.At first saya x de keyakinan tau.Then,tgk kwn saya sume mcm senang je.So,I tell to myself that it is easy.Actually,it is not.Bile tibe hari raya(ceh)x de la.bile tiba giliran saya.Saya buat dgn tekun,ok.Haha.....then x siap sampai habis lagi cikgu tgk kertas saya pastu ckp"ala,...okla tu.Cikgu terima."Saya pon mcm  oooooo...ok2.Then,tros hantar.habis terkoyak kertas saya.So,mase nk balik kelas tu hujan dh x lebat sgt dh.Cume still hujan.


                                     Last night,saya edit blog saya sepuas-puasnye.Kalau ade bende yang x kene,saya edit and ni lah hasilnya!Bangganye saya.Dgn penoh penat lelahnye saya membuatnye dan akhirnye berjaya jugak.Mesti korang fikir yela edit Blogskin je pon.Tak de la susah mana.-_-.Actually for me,Its a little bit hard.Because saya baru tau mcm mana nk edit blog berbagai tu.Lps ni x yah suruh kwn editkan blog.Edit sendiri pon boleh.:)

For Your Information,ade kucing jalanan ni beranak kat rumah saya.Actually,tiap kali die beranak the chosen hospital for the cat is my house.-_-.Kali ni,4 ekor.Before this 2 je but kedua-duanya dh mati sebab mak nye dah lupe yg tu anak die.-.-.ape la mak die tu..

New for all my friend:Next month saya dh nk pindah dhSo,kalau saya ade wat salah kat korang sume harap dimaafkan.hope dpt jumpa korang bile2.Don't worry.I am always online facebook for you guys.Haha....:).Harap2 dpt pegi outing if korang ade watlah.Kalau mak saya kasi.I miss you guys so much.Huh...x dpt nk pegi skola SKS2 balik.:(.Harap2 dpt jumpa kwn sebaik korang.



                                     

Saturday, 2 March 2013

Last week event!






ASSALAMMUALAIKUM AND OLLA!



Hey,hey,hey!

Still remember me??
Haha....I an the only one who have this blog.
Haha....
OK.Let's talk about last week event.

Okay,still ingat x segmen ape yg saya join??
Kalau x,sile tengok post yg terdahulu.

Haha...ok2.Then,saya ade lawat blog segmen tu.Tak disangka-sangka jawapannya dh keluar!
Nak tau jawapannya??Klik pada perkataan'jawapan'

Ok2.Then,my sister birthday is 28/2/2013
Ok2.I bought her a present.She loves it.Baguslah kan!

Well,my birthday is coming soon!Can't wait for my birthday!Erk...x sabar nk sambut birthday ke x sabar nk jadi tua??Hei,I can't wait to celebrate my birthday,okHaha....

Ok.Now,talking about my EXAM!Actually,Its just PBS(Pentaksiran Berasaskan Sekolah)
Cume die saje2 wat mcm peksa.Ok.Most of them I  can answer it.Alhamdulillah!
Kalau ade yg salah,boleh wat skali lagi sampai percubaan ke-3.So,skrg ni curi mase nk tulis something kat dlm blog ni.Lama jgk la x tulis kat blog ni kan??Haha....Sebab ari skola saya selalu bukak komputer main game.But everyday saya check blog saya kot2 ade org baru tulis kat chatbox ke ade org follow ke ape ke.Skrg ni memang rase malas nk ulangkaji sebab last saya ulangkaji btolx2 pon mase sebelom UPSR.Then,dh x ulangkaji dah.Exam from 28/2/2013 until 5/3/2013
Ari Isnin:Sains,Sejarah and Pendidikan Jasmani & Kesihatan
Ari Selasa(Last Day):KH dan Pendidikan Seni Visual

Hoho...doakan saya berjaya,ya!I need to pass my first try!
Thanks! :)