VIXX

VIXX

Friday, 12 April 2013

Everything is new!! 3 school in 1 year!!Hebat x??Haha....




                                 


Assalammualaikum and Olla!

Nurul Izzati Bt Azhar!! Ni post untuk kau.Haha...saje je tulis name Izzati dulu supaya nanti bile die bace post ni,ade pasal die.Tp bukan skrg la.Nanti.At the end of this post.Haha...Well,dh bace tajuk entry ni??Dh??Good.And ape kene mengene plak ngan gambar kat atas tu??Erm....ok2.Actually,korang mesti dh tau yg saya dh pindah from Kinrara to Bandar Baru Bangi.Yg x tau lagi x pe.Korang mesti dh tau kan??Ok2.Sepatutnye die tulis'hello NEW friend!'.Haha...Saya dah pindah pada 31.03.2013 hari Ahad..And ari Isnin tu masuk skola baru iaitu SMK Jalan Tiga.Same school with my cousin.Mase nk pegi skola ari pertama tu,dh rase takot dh.Ye la.Jumpa org baru mane x takot kan.Let me start the story.(English saya ni hancor ye.So,paham2 je la.Hehe...).Sebelom tu,nk mintak maaf sebab dh lame x post ape2 kat blog ni.Huhu..biase la org pemalas kan.Hehe...

First day at SMK Jalan Tiga 

Pegi skola ngan jalan kaki.Umah ngan skola tu dekat je.X jaoh sgt.Jalan,jalan and jalan.Haha...Then,sampailah ke destinasi yg hendak dituju.Haha...first, cari pejabat dulu and naik tangga.Haha...Duduk kat pejabat jap.Haha...berpeloh eden.Haha...Pastu,ade satu cikgu tu suruh ikut die pegi bilik guru atau kat sane die tulis 'Pejabat Guru'.Masok2 je dh jumpa guru kelas.Cikgu tu ckp saya dlm kelas 1 Amanah tp mak saya ckp nk masokkan saya dlm kelas KAA.So,cikgu tu bincang2 and saya dimasokkan ke kelas 1 Jujur.Mase masok kelas tu,x de cikgu and nasib baik ade tempat kosong.So,budak2 perempuan sume dh tanye name sape,nape pindah sini dan mcm2 lagi.Diorang memang friendly la.Then,tetibe ramai org bangon klua dari kelas.Saya mcm pelikla.Ape mende la yg diorang nk wat ni??.Then,saya pandang kiri nampak cousin saya.Saya lambai la kat die.Tetibe ade cikgu dtg cari saya.Rupa-rupanye die nk kasi kertas peksa mcm tu utk test layak x saya untuk masok kelas 1 Jujur tu.Pastu,saya pon jwbla.Ade susah ade senang sebab ade yg saya masih ingat dan ade yg lupe2 sikit.(sebenarnye,bukan sikit tp banyak sgt yg x ingat)>_<.Pastu,baru jumpa cousin saya.Saya pon ikut je la die pegi mane2.Die pon kenalkan saya ngan kwn2 die.Saya pon mcm senyum la kalau diaorg senyum kat saya.Saya senyap je la sebab saya x de la rapat sgt ngan cousin saya tu.Jarang jumpa.Kat kampong pon dh x balik dh sebab nenek kat sini.So,time solat tu tetibe cousin saya menghilang.Saye pon mcm malas dh nk cari tros solat sorang2.Pastu,blaja mcm biase.Tp x perasan plak dlm kelas tu ade sorang lagi budak baru selain saya.Maksudnye 2 murid baru dlm kelas 1 Jujur.Waktu rehat plak nk beli lencane.Nk mkn tp x selesa.So,beli air je la.Kantin die pisahkan kantin lelaki ngan kantin perempuan.Tu yg best tu.Haha....Tp time tu memang rindu kat budak2 kelas saya dulu.Pastu,blaja2 ade Bahasa Arab plak.Kat skola saya dulu mane ade bahasa arab.Saya penah masok skola agama je la.Tu pon dh x brp nk ingat sgt.Ustaz tu mcm sporting la jgk.Then,sebelom balik tu cousin saya ckp esok(Selasa) kene dtg pkol 11.50 pg pastu die ckp nk dtg umah saya pkol 11.Saya pon mcm ok je la.Balik tu jln kaki la sebab dh dtg ngan jalan kaki balik mesti jln kaki.


Tu first day punye story.

Hari2 seterusnye sampai hari Khamis ...  

Selasa 
Mak saya ckp x yah lah pegi pkol 11.50 pg tu sebab saya masih x konfem saya ni layak x masok kelas 1 Jujur.Then,pkol 11.00 pg mcm tu,cousin saya dh dtg umah ngan kwn die.Mak saya suruhlah diorang masok.Saya dh naik atas dh time tu.Haha...Pastu,mak saya suruh saya turun.Mak  saya ckp la yg saya x pegi pkol 11.50 pg tu sebab x konfem same ade saya kelas 1 Jujur ke x.Tp cousin saya ckp pegi je.Then,saya pon redi2 la nk pegi.Pagi tu ade kelas Bahasa Arab dan ade PBS Bahasa Arab!!!Saya mane la tau sebab saya x blaja lagi.Thn lps punye saya dh lupe.Ape2 pon hentam je la.Then,solat and rehat ngan Nusrah(budak baru jgk).Ade ujian ape ntah tp saya dh wat dh kat SMK 3.Erm...still rindu ngan kwn2 kat SMK 3.

Rabu 

Cousin dtg lagi.Tp saya dh redi dh time tu.Tros klua and jalan pegi skola.Hehe...pg tu kelas Sivik plak.Selamat bukan Bahasa Arab PBS.Haha....Rehat  ngan kwn2 cousin saya sebab cousin saya ade bola baling.Solat sorang2.(saya memang suke duduk sorang2)

Khamis 

Dpt berita mengejutkan dari Mak saya.Saya akan bertukar skola minggu dpn.Next week skola ngan mak saya.Baru 4 ari kat sini dh pindah dh.Bagitau cousin saya yg saya nk pindah dh.Die pon mcm terkejut sebab baru 4 hari saya kat SMK Jalan Tiga.Erm...rehat dan solat sorang2.

Jumaat 

Yahoo!ari ni cuti sebab saya dh diluluskan masok dlm skola mak saya.So,nasib baik x buat banyak sgt PBS kalau x kene kutip dari cikgu ke cikgu mcm kat SMK 3 dulu.Penat tau x??Haha...


Itu utk minggu pertama dan terakhir saya kat SMK Jalan Tiga.

So,let's talk about my another new school.Haha...

Isnin  

Daftar masok ke SMK Bandar Seri Putra.Jaoh la jgk dari umah saya.My mother work as a teacher at SMK Bandar Seri Putra.So,senangla nk uruskan sume bende.Angkatkan beg mak and tolong2 mak.So,disebabkan saya tidak berjaya memperolehi 5 A dlm UPSR,so,saya kene masok kelas ke-2.Saya ikot je mak saya pegi mane2.Pastu,masok pejabat.Tgk ade sorang budak lagi masok ari tu tp die masok kelas first sebab die dpt 5A dulu.So,kat pejabat tu ade guru kelas saya.Mak saya suruh ikot je cikgu tu sebab tu guru kelas saya.Saya pon ok je la.Pastu,cikgu tu ckp tangga ni utk perempuan dan tangga sebelah sane utk lelaki.Saya pon mcm ooo...ok2.Then,masok2 je x tau nk duduk mane.Pastu,penolong tingkatan ckp boleh duduk hujumg tu sebab x de org.Saya pon ok je la.Izzati,kau punye lps ni.Sabar ye.Hehe...Then,ramai pengawas masok.Saya mcm ramainye pengawas same mcm 1 KRK la tp 1 KRK ade budak pakai baju hijau.kelas ni x de sorang pon pakai baju ijau.Then,ade la sorang budak ni name die Farhah.Die la yg asyik2 teman saya pegi kantin dan surau.Baik kan die.Pastu,budak sebelah saya nama Nur Amirah Sajeeda tp ramai panggil die Jeeda.Die pengawas.Suara die kuat.Die la yg selalu tolong ckp kat cikgu kalau saya ade masalah.Hehe...balik tu tunggu mak kat atas tp x nampak pon.Pastu,terdengar suara mak dari tingkat bwh.So,saya pon cpt2 la turun.Nampak mak saya.Saya pon tolong angkat beg.Then,tula citenye.

3 school in 1 year.Hebat x?Haha....lagi hebat kalau 1 school in 1 month.Haha....

Izzati,ni khas utk kau
We,aku dh jumpa dh kembar kau.Die same birthday ngan kau.13.01.2000.Kembar kau kat sini la weh.Aku pon ade kembar jgk.Ade sorang budak tu lahir 29.03.2000.Kembar aku ngan Siti.Haha....Nur Amirah Sajeeda tu la kembar kau.Die lahir 13.01.2000.Same mcm kau,kan???By The Way,Rindu kau sgt!!!

1 comment:

Nurul Izzati said...

Wah! Post untuk aku lahh.. xD.. kembar? Yeay! Akhirnya aku ada kembar ! <3 Dh la pengawas lak tu kembar aku.. haha.. muka dia sama tak macam aku? wakaka.. Aku oun rindu kau jugak! Sorry tak reply post ni sbb dh lama tak on blog so.. hehehe :3 best tak sklh SMK Seri Putra? Ada jugak tangga untuk laki and pompuan? perhhh terer ahh.. RINDU KAU!! :'(((